DENNA VECKA: GRATIS FRAKT PÅ ALLA POSTERS 📦

Gotlands bästa Kalkbrott!


Gotlands bästa kalkbrott

Om det finns något som Gotland är känt får utöver får så är det nog kalksten. Från cementfabriker till skulptörer som arbetar uteslutande i kalksten och cement. Men det kanske mest uppskattade med kalkbrytningen på Gotland är ironiskt nog inte bara alla kyrkor och industrier de byggt utan det är nog kalkbrotten som de lämnat efter sig. I dessa, som många fyllts med grundvatten badar badsugna besökare i härligt varmt vatten. I denna post går vi igenom några av våra absoluta favorit kalkbrott på Gotland som vi tycker måste upplevas! 

Blå Lagunen
I Fleringe nära 60km från visby nära fårösund finns det kanske kändaste kalkbrottet på Gotland. Det har fått sitt namn från färgen på vattnet i dess brott. Hit kommer badsugna besökare från hela ön. Denna plats är ett absolut måste för dig som vill uppleva hur det är att bada i ett kalkbrott. 

Smöjen
Längst med kusten på nord östra gotland ligger det lilla samhället Kyllaj. Åk igenom det och fortsätt längst med en liten kalkväg några kilometer så kommer du till Smöjen. En udde som tidigare varit både industri och militärområde men som nu är öppet för allmänheten. Här finns två kalkbrott med höga kanter man kan hoppa ifrån och en gammal industribyggnad det går att simma in i och undersöka. Denna vackra strand finns även som en poster på vår e-handel!

Bungenäs
Inte alla vackra kalkbrott är bara för att bada i. Några minuters bilfärd från Fårösund ligger Bungenäs. Ett gammalt kalkbrott som nu gjorts om till en plats där arkitektritade hus radas på varandra. Vadra runt och försök hitta alla husen som är väl gömda i miljön, varför inte gå förbi Bungenäs kalklada och äta en bit och ta ett dopp i havet när du ändå är där! Bungenäs är enligt många en av  de häftigaste platserna på Gotland då den blandar känslan av gammal industri med modern design! Även detta kalkbrott har vi som motiv att köpa!

Gotlands bästa kalkbrott