DENNA VECKA: GRATIS FRAKT PÅ ALLA POSTERS 📦

Gotland off season?


För många är Gotland en sommarö, det är inte för inte det brukar kallas Kalkstens Hawaii. Ön brukar ses som någonstans dit man åker och solar och badar under Juli, Juni, Augusti. Men vad många helt missar är de säsongerna som Gotland erbjuder är så många fler än bara sommaren. Sanningen är att Gotland är ett resemål som passar året runt. I detta blogg inlägg ska vi kolla på vad man kan göra på Gotland under hösten.

18 september  - Fårönatta 
Namnet till trots så är Fårönatta inte bara ett nattligt evenemang utan någon som engarerar hela fårö under en helg. Under två dagar är alla gårdsbutiker och ateljer öppna, gå på självplock på dagen, ät lunch på någon av de magiska restaurangerna och avsluta med ett vernissage innan ni svänger förbi en loppis. Vem vet, kanske kommer även vi att ha ett stånd där vi säljer våra vackra Gotlands och Fårö posters iår :)

2 Oktober - Gotland Ultra Marathon
Sveriges vackraste Ultra Marathon går av stapeln den andra oktober. Där springer deltagare 50 km från Hallstahuk hela vägen till Visby längst med den vackra stenkusten igenom det Gotlänska höstlandskapet. Du kan förvänta dig att springa igenom både en och annan får hage och fossil strand om du orkar hela vägen fram!

19 november  - Gotlands Tryffelfestival
Vem vill inte äta gotländsk tryffel en hel helg? Under denna helg kan du gå kurser i matlagning med tryffel, lära dig allt so finns att veta om denna gotländska delikatess och i Visby sätts även en tryffelmarknad upp där du kan köpa lokala produkter.

Hoppas detta lilla axplock har öppnat dina ögon för vad som finns att göra utanför den turisttätaste säsongen. Listan är långt ifrån fullständig utan kaan mest ses som inspiration. Saknar du något event, isåfall vilket?