DENNA VECKA: GRATIS FRAKT PÅ ALLA POSTERS 📦

Gotlandsfärjan, Flyga till Gotland eller Segla!


Det finns många bra sätt att ta sig över till Gotland, vissa mer bildsköna än andra. Här går vi igenom de vanligaste sätten att ta sig över till ön. 

Gotlands Färjan
Kändast av alla sätt är såklart gotlandsfärjan, den avgår från både Nynäshamn och Oscarshamn och anländer i färjeläget i Visby. Direkt när du går av kan du se den kända ringmmuren, visbys glassbarer och spår från både medeltidsveckan och Almedalsveckan vart än du går. Gotlandsbåten är även oftast det mest pris effektiva sättet för en familj att ta sig över till ön, framförallt om man kan tänka sig att åka lite mer obekväma tider. När vi brukar åka över brukar vi unna oss en räkmacka och en god öl från Visby Bryggeri på båten, det gör lägger en härlig aura av lyx på resan. Missa inte att gå upp på däck när ni närmar er ön, om du spanar söderut nära visby kan du tydligt se vackra vyer på Högklint, Ekstakusten och Karlsöarna innan du ens gott i land. Om du spanar Norrut kan du se Almedalen, Säck och kanske till och med någon surfare bort mot Själsö Bageri.

Flyg till Gotland
Flyg till Gotland går från många ställen i Sverige, vid skrivande stund flyger bland annat Braflyg, AirLeap, SAS. På Gotland finns en kommerisell flygplats i Visby 5 minuters biltur från Visbys puls och 10 minuter från Toftas varma vatten. För den lycklige som flyger dit med ett privat fly finns fler alternativ, blanannat så finns det en mindre flygplats invid Fårö i Bunge i Fårösund. Hit flyger många av de som köpt de finare tomterna i Bunge för att spara tid, för oss dödliga får vi nog nöja oss med att flyga till Visby tills vidare :)

Segla till Gotland
Att segla över till Gotland har blivit ett mer och mer populärt val, det är inte bara det helt klart miljövänligaste alternativet utan även något som ger en upplevelse man sent glömmer. Vanligast är att man utgår ifrån Stockholm och går i land i Visby. Även om det inte blir några Gotland Runt tider så gör väl inte det så mycket om man får se solnedgångar i havet och raukar i horisonten. 

Ta med minnen
Oavsett hur man åker till ön eller hem är det viktigt att man tar med sig ett fint minne hem. Våra affisher har motiv från öns kändaste platser så som Ljugarn och Fårö, du kan köpa dem direkt på ön hos någon av våra återförsäljare eller beställa hem en Poster direkt hem dit du bor.